Foredrag

Marta Breen holder engasjerende, morsomme og tankevekkende foredrag om feminisme. Med eksempler fra virkeligheten kaster hun lys på tema som fordommer, kjønn og hvordan vi kommer forskjeller til livs.  

Marta Breen vil ta deg med på et dypdykk i moderne feminisme og likestilling. Hun vil utfordre tankene dine, åpne øynene dine og få deg til å reflektere over holdninger du ikke visste at du hadde. Marta Breen vil lære deg å stille spørsmål ved stereotypier og utdaterte tankbanker. Dette mestrer hun eksemplarisk i både bøkene og foredragene sine.

Med engasjement og språkmektige evner du ikke har sett maken til, er det ikke rart at foredragene hennes har blitt en stor suksess.

foredrag

Hvordan snakke om kvinner og menn?

 • Hvorfor heter det ”karrierekvinne”, men ikke ”karrieremann”? Hvorfor blir en ”pappajente” sett på som kulere enn en ”mammagutt”? Og hvorfor reagerer vi mer negativt på en full kvinne enn en full mann?
 • Stadig får vi forskningsrapporter som viser at vi opererer med en ulik moralkodeks for kjønnene. Det å gjøre suksess i arbeidslivet øker menns sjanse for å bli godt likt, mens det motsatte gjelder for en kvinne: Hun blir mindre likt dess høyere opp i hierarkiet hun kommer. I følge undersøkelser forventer både menn og kvinner mer omsorg og empati fra en kvinnelig sjef.
 • I dette underholdende foredraget viser forfatter Marta Breen en rekke eksempler på hvordan medier og populærkultur presenterer kvinner og menn på stereotypt vis. Hun tar også for seg de fordommene mange av oss bærer på når det kommer til kjønn – og hvordan vi kan unngå de verste fallgruvene.
foredrag

Hvordan tenke som en skandinavisk feminist

 • De siste årene har Marta Breen turnert i store deler av verden med sine foredrag om likestilling og feminisme. Hun har blant annet snakket om homofiles rettigheter i Moskva og St. Petersburg, om kroppspress med kvinner i Rio de Janeiro, og hun har undervist engelske skolebarn om de britiske suffragettene.
 • I noen av disse landene blir feminisme sett på som svært kontroversielt og kvinnebevegelsen blir aktivt motarbeidet. Utdaterte fordommer ser ut til å leve i beste velgående. Du vet: Feminister er sinte/stygge/egoistiske/mannshatere og så videre.
 • Også i ”likestillingsparadiset” Norge er det knyttet mye usikkerhet til begrepet feminisme. Mange tror at det handler om en kamp mellom kvinner og menn. Sannheten er imidlertid at vi alle vinner på et mer likestilt samfunn. Det er nemlig slik at land med små inntektsforskjeller og høy grad av likestilling, scorer bedre på både helse, trivsel, levealder og økonomi. 
 • I dette foredraget oppklarer Marta Breen myter og misforståelser på dette området, og hun gir publikum konkrete tips om hvordan man selv kan oppnå mest mulig likestilling i livet – og i kjærligheten.
foredrag

Hva vet du om damer? En uhøytidelig quizkveld

 • Hvor mange ganger vant Grete Waitz New York Marathon? – Hva er tittelen på Vigdis Hjorths nye roman? Og hvem sa ”Jeg elsker champagne, og den bør være tørr og gratis!”?
 • Forfatter Marta Breen var lei av at nyhetene, historiebøkene og quizkveldene ble dominert av menn og laget derfor sin egen quizbok: ”Hva vet du om damer?”, som inneholder 500 spørsmål i et bredt utvalg av kategorier. Her finner du alt fra politikk og vitenskap til sport og kultur. Så hva med å arrangere en feministisk quizaften – Marta spør, dere svarer.
foredrag

Kvinner i kamp

 • For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Kvinner hadde få muligheter til å bestemme over sin egen kropp, de fikk ikke stemme ved valg eller tjene sine egne penger.
 • Faren bestemte over henne, til hun giftet seg. Deretter var det ektemannens tur. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer.
 • I dette underholdende foredraget guider Marta Breen deg gjennom feminismens historie, fra det første kvinnesaksmøtet i historien til #metoo.
 • Hun snakker også om behovet for feminisme i vår tid og viser eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis.

kontakt og book marta breen

Har du lyst til å booke et foredrag med Marta Breen? Vil du at hun skal inspirere på din skole eller i din bedrift? Marta Breen snakker om feminisme og kjønnsroller på en måte som garantert vil gjøre en forskjell uansett hva slags bedrift, skole eller gruppe dere er!